Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Держкомнацрелігій відбулося чергове засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі культурно-мовних потреб національних меншин

26 жовтня 2010 року в Держкомнацрелігій відбулося третє засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі культурно-мовних потреб національних меншин Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії.

Співголовували на засіданні заступник Голови Державного комітету України у справах національностей та релігій, керівник Української частини Підкомісії Андрій Попок та заступник директора Департаменту міжнаціональних відносин Міністерства регіонального розвитку Російської Федерації Олексій Зенько.

Підкомісія заслухала і обговорила інформацію української та російської сторін про ситуацію у сфері забезпечення культурно-мовних потреб осіб, які належать до російської національної меншини в Україні та української – в Російській Федерації. Учасники також обмінялися досвідом щодо імплементації Рамкової конвенції про захист національних меншин і механізм ратифікації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин.

За результатами засідання Підкомісія констатувала необхідність подальшого поглиблення співпраці між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, іншими інституціями України та Російської Федерації в галузі культури та освіти національних меншин.

Учасники домовились про взаємну участь представників сторін у спільних з Радою Європи семінарах з обміну досвідом у сфері імплементації Рамкової конвенції про захист національних меншин та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, а також про відновлення переговорів про можливе підписання міжвідомчої Угоди про співробітництво між Державним комітетом України у справах національностей та релігій та Міністерством регіонального розвитку Російської Федерації.
Джерело:http://www.scnm.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=135493&cat_id=45925

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>