Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Всеукраїнський пленер з різних жанрів мистецтва в Чернівцях (фоторепортаж)

4 листопада в Чернівецькому обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки творчих робіт учасників Всеукраїнського пленеру з різних жанрів мистецтва за участю творчої молоді – представників національних меншин України. На виставці презентовано понад 50 живописних робіт 18 молодих художників із Закарпатської, Одеської, Чернівецької областей, м.Києва та АР Криму, які у рамках Всеукраїнського пленеру, організованого за сприяння та підтримки Міністерства культури і туризму України, Київської міської та Чернівецької обласної Національної Спілки художників, управління культури Чернівецької облдержадміністрації,  відвідали Хотинський та Вижницький райони області.

В урочистому відкритті виставки взяли участь головний спеціаліст відділу культури етносів України та української діаспори Міністерства культури і туризму Т.Горбач, начальник управління культури облдержадміністрації І.Петрусяк, директор обласного художнього музею І.Кіцул, представники творчої інтелігенції краю. У вступному слові І.Кіцул наголосила, що зазначений проект спрямований на вивчення історії і культури Буковинського краю, популяризацію українського сучасного образотворчого мистецтва, етнічного мистецтва у жанрі пейзажного живопису, об’єднання творчості молоді різних етносів, які проживають в Україні.

Виступаючи перед учасниками та гостями виставки, Т.Горбач привітала присутніх від імені Міністра культури і туризму М.Кулиняка та побажала художникам нових творчих злетів і наснаги в роботі. Молодим художникам, що презентували свої творчі роботи, вручено Дипломи учасників Всеукраїнського пленеру з різних жанрів мистецтва.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>