Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

“Сурми Буковини” збирають юних виконавців на духових та ударних інструментах

Розпочався Четвертий Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах “Сурми Буковини”, який проводиться з метою виявлення музично обдарованої молоді, сприяння розкриттю її творчої індивідуальності, підвищення виконавського рівня та обміну науково-методичним досвідом гри на духових інструментах. Начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк відзначив, що конкурс “Сурми Буковини” базується на кращих традиціях буковинського музичного мистецтва: “Духова музика в нашому краї має давні традиції і заслужену популярність. Підтвердженням цього є факт діяльності в області більше півсотні духових оркестрів і навчання у 34 мистецьких навчальних закладах більше однієї тисячі учнів духового жанру”.

Засновниками цьогорічного конкурсу є управління культури обласної державної адміністрації, проводиться він за підтримки Чернівецької міської ради, Учбово-методичного центру культури Буковини, обласної філармонії та Чернівецького училища мистецтв імені Сидора Воробкевича. Взяти участь у конкурсі виявили бажання більше 60 учасників з різних міст України, а також з Республіки Білорусь та Болгарії. Буковину на конкурсі представлятимуть 10 юних духовиків. У складі журі будуть працювати відомі педагоги-духовики та виконавці з України, Білорусі, Болгарії.
Конкурс розпочав творчу біографію у 2000 році в місті Чернівці як регіональний, заклавши міцний фундамент чесного, об’єктивного і справедливого творчого змагання серед юних музикантів-духовиків. У 2002 році він відбувся як перший Всеукраїнський, а з 2004 року отримав статус Міжнародного. За роки його проведення свою творчість продемонстрували близько 500 юних музикантів, які згодом стали відомими виконавцями, підтвердивши високий рівень творчої обдарованості. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

5 comments to “Сурми Буковини” збирають юних виконавців на духових та ударних інструментах

  • tatyana

    Напишіть, будь-ласка,коли проходитиме конкурс у 2012 році і конкурсні вимоги, або куди можна звернутись.Дякую

  • Oksana

    Мене також цікавить питання про конкурс “Сурми Буковини” у 2012 році. Де про нього можна дізнатися?

  • Natali

    Напишіть, будь-ласка,де можна дізнатися про конкурс “Сурми Буковини” у 2013 році?

  • Напишіть, будь-ласка,де можна дізнатися про конкурс “Сурми Буковини” у 2013 році?

  • Оксана

    Напишіть, будь-ласка,де можна дізнатися про конкурс “Сурми Буковини” у 2013 році?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>