Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Розпочався фестиваль класичної музики “Буковинський листопад-2010”

В суботу ввечері в обласній філармонії було людно, адже чернівчани та гості міста зібралися, аби переглянути концерт, рівень якого відповідав світовому – на сцені Чернівецької філармонії виступали відомі виконавці оперного мистецтва Народний артист Росії, Заслужений артист України, соліст Маріїнського театру Василь Герелло, солістка міланського театру “Ла Скала” Даніела Скіллачі, лауреат міжнародного конкурсу диригентів “Mario Gusella” Фабіо Мостранджело. Видатні оперні виконавці для буковинської публіки виконали арії з опер “Травіата” та “Трубадур” Дзузеппе Верді, “Дон Жуан” та “Весілля Фігаро” Вольфганга Амадея Моцарта, “Сільська честь” П’єтро Масканьї. 

Коли Василь Герелло виконував пісню “Рідна мати моя” Платона Майбороди на слова Андрія Малишка, зал аплодував стоячи. На завершення концерту артисти отримали квіти від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва. “Такий потужний концерт ми маємо змогу переглядати сьогодні завдяки тому, що наш видатний земляк Василь Герелло доклав усіх зусиль до того, аби до Чернівців приїхали його друзі, побратими – зірки оперного світового мистецтва, – відзначив Михайло Папієв. – Коли я пообіцяв, що філармонію буде капітально відремонтовано, Василь Герелло пообіцяв, що у ній виступлять зірки світового рівня. Ми дотримали обіцянок – сьогодні в повністю оновленій філармонії виступають зірки світової величини”.

Фестиваль класичної музики “Буковинський листопад-2010” започатковано у 2007 році. Проходить він у рамках Комплексної програми розвитку культури до 2013 року за фінансової підтримки обласної державної адміністрації. Взяти участь у цьогорічному фестивалі запрошено більше двадцяти відомих колективів та окремих виконавців з різних куточків України – Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького. Глядачі матимуть змогу послухати виступи академічного камерного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії “Harmonia nobile”, квартету баяністів імені Миколи Різоля Національної філармонії, камерного хору Тернопільської обласної філармонії, симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії, академічного камерного оркестру “Віртуози Львова” Львівської обласної філармонії, колективів Чернівецької обласної філармонії. Вітчизняні та зарубіжні твори музичного мистецтва прозвучать у виконанні Ольги Дмитренко, Заслуженого артиста України Андрія Остапенка, солістів Одеської, Хмельницької та Чернівецької обласних філармоній, скрипкового дуету Заслуженої артистки України Людмили Шапко та Народного артиста України Павла Чеботова. Триватиме фестиваль до 21 листопада. Концерти відбуватимуться у залах філармонії та органної і камерної музики. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>