Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Унікальний пісенний збірник п’ятьма мовами побачив світ на Буковині

На Буковині побачило світ унікальне книжкове видання «Пісні про Буковину», у якому презентовано народні та авторські пісні українців, румунів, поляків, німців та євреїв Буковини, а також найвідоміші сучасні твори буковинських композиторів. В анотації до збірника його редактор Ірина Яворська відзначає: «Збірка пісень, що носить скромну і просту назву «Пісні про Буковину» – невелика за обсягом, проте – унікальна. Упорядники зібрали низку творів, які оспівують любов буковинців до рідної землі. Вперше колективу вдалося відшукати пісні про Буковину мовами тих національностей, які історично або здавна проживають у нашому краї. До всіх творів зроблено поетичний переклад, і вперше можна заспівати румунську, польську, німецьку та єврейську пісню українською мовою. Як добре, коли тебе розуміють!».

Вступні статті до книги написали: до розділу української пісні – народний артист СРСР та України, Герой України Д. Гнатюк , румунської – голова Буковинського мистецького центру відродження та сприяння розвитку румунської традиційної культури Ю.Левчик, польської – голова обласного Товариства польської культури ім.. Адама Міцкевича В. Струтинський, німецької – заступник голови німецької молодіжної організації «Буковинський Фенікс» О.Чобанюк, єврейської – керівник оркестру єврейської музики м. Чернівці Л.Фельдман. Окрім власне пісень, в збірнику зібрано цікаві факти з історії їх створення та коментарі про авторів. Директор міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Збігнєв Ковальські в заключному слові до книги зазначив, що ця збірка «ввела нас у світ буковинської пісні: різноманітної не тільки з огляду на характерні для неї видозміни, а, передусім, завдяки її багатокультурному виміру, який відображає національний характер Буковини». Книга «Пісні про Буковину» побачила світ у чернівецькому видавництві «Технодрук» тиражем 600 примірників. Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>