Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Закон про мови лише збільшить напругу в суспільстві

Верховний комісар Організації з безпеки і співробітництва у Європі у справах національних меншин Кнут Волленбек негативно оцінив внесений народними депутатами Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким законопроект №1015-3 про мови, який передбачає підвищення статусу російської мови в Україні.

Про це говориться в листі верховного комісара ОБСЄ, надісланого голові Верховної Ради України Володимиру Литвину.

На думку Волленбека, зазначений законопроект про мови містить низку суттєвих недоліків.

“Загалом проект закону не передбачає врегулювання мовного питання в Україні таким чином, щоб це відповідало правам національних меншин згідно з міжнародними стандартами, не передбачає підтримку балансу між інтересами різних суспільних груп та не сприяє інтеграції і стабільності українського суспільства. На мою думку, проект закону про мови може радше збільшити, а не зменшити напругу між носіями різних мов та поглибити існуючий поділ у суспільстві, що у свою чергу робить законопроект контр-продуктивним з точки зору стабілізації українського суспільства”, — йдеться в листі.

Верховний комісар ОБСЄ рекомендував владі України утриматися від розгляду проекту закону про мови в Україні у його теперішній формі та натомість зосередитися на здійсненні всеохоплюючої реформи застарілого українського законодавства у сфері національних меншин та мовних питань.

Він також висловив сподівання, що оцінка законопроекту буде взята до уваги у Верховній Раді. Про це повідомляє ТСН.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>