Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Традиційні “Різдвяні зустрічі” відбулися в Новоселиці

На Новоселиччині існує гарна традиція на Різдвяні свята збиратися в центрі міста, щоб зустріти колядників. І цього року традиційні Різдвяні зустрічі зібрали навколо головної ялинки району шанувальників народних звичаїв і традицій, для яких виступили близько двадцяти фольклорних колективів. З цією подією та з нагоди Новорічних і Різдвяних свят учасників та глядачів привітали заступник голови Новоселицької районної державної адміністрації Юрій Стаднічук, заступник голови районної ради Василь Горбатюк і міський голова Новоселиці Марія Нікорич. Вони завітали з подарунками та грошовими преміями для колективів-учасників.

Своїми виступами глядачів на центральній площі району розважали аматори сцени з Маршинців, Несвої, Зеленого Гаю, Строїнців, Ванчиківців, Малинівки, Динівців, Рідківців, Тарасівців, Стальнівців, Подвірного, Рокитного, Черленівки, Кошулян, Костичан. Найстаршому учасникові свята – Порфирію Сандуляку, фольклористу з села Малинівка – 88 років, наймолодшому – 4 роки. Творчі колективи продемонстрували молдавські та українські традиції, повідомили у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Новоселицької районної державної адміністрації. Всі аматорські колективи були відзначені подяками та подарунками. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>