Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відкрилася виставка фотографа з Канади Франсуа Гзав’є Сарразіна

У виставковій залі «Вернісаж» на Франка відкрилася виставка фотографа з Канади Франсуа Гзав’є Сарразіна. У Чернівцях він виставляється вже вдруге. Цього разу він привіз фотографії, які об’єднав однією назвою «Анонімат». Це фотографії виконані в так званому «лайф» стилі. Їх ще називають «street-photo». Кожен, хто побачить ці фотографії, впевнений фотограф, зможе в них упізнати себе.

На фотографіях Франсуа Гзав’є – прості люди, які кожен день занурюються в метро чи в інший громадський транспорт – в людський потік, в потік життя.

Франсуа Гзав’є Сарразін фотограф: «Я очікую, що люди розпізнають себе в місті. А також впізнають, як місто впливає на них».

Він додав, що фотографії дають можливість, ніби подивитися на себе з боку, адже у щоденній біганині ми не завжди можемо це зробити. Чим контрастніші фото, тим вони більше вражають, – каже фотограф, тому роботи чорно-білі.

Технічно і професійно у Чернівцях художнику допомогли влаштуватися колеги з фотоклубу «Позитив». Як розповіла Кіра МіштА, вона спілкується з Франсуа вже деякий час і їм вдалося знайти спільну мову у творчості.

Розмиті, нечіткі, на думку деяких відвідувачів, фотографії Франсуа, насправді аж ніяк не свідчать про невміння фотографа, каже Кіра, – насправді, він спеціально так фотографував. Зі слів Франсуа, ці фотографії він зробив за три місяці, подорожуючи з Північно-східною Європою. зараз збирається у нову подорож – збирати матеріал для наступної виставки.

Джерело: Оксана Зима. Телеканал «Чернівці».

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>