Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На Буковині розпочала роботу Економічна місія румунських підприємств в Україні

З метою налагодження тісніших партнерських стосунків між діловими колами України та Румунії, за ініціативи Посольства України в Румунії та підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації, в області вперше проводиться Економічна місія румунських підприємств в Україні. У заході беруть участь 24 представники румунських підприємств та організацій, що представляють різноманітні сфери господарства та зацікавлені у налагодженні взаємовигідного співробітництва з буковинськими партнерами. У переговорах також беруть участь понад 60 суб’єктів підприємницької діяльності області.

Участь у відкритті бізнес-переговорів взяли, окрім представників бізнесу, керівництво Чернівецької торгово-промислової палати, Румуно-української торгово-промислової палати, а також заступник голови облдержадміністрації Михайло Гайничеру та Надзвичайний і Повноважний Посол України в Румунії Маркіян Кулик. За словами Михайла Гайничеру, інтерес, який виявили українські та румунські підприємці до цього форуму свідчить про те, що економічні можливості співробітництва між двома країнами використані далеко не повною мірою. “Румунських підприємців цікавить співпраця в метало- та деревообробній галузях. Скажімо, сировину для виготовлення фанери, ДСП румунські підприємства готові закуповувати за вищими цінами, ніж ті, які пропонують сьогодні інші виробники”, – зазначив заступник голови облдержадміністрації. Крім того, за його словами, реформи, які проводяться в Україні, зокрема в галузях економіки та податкового законодавства, сприятимуть залученню інвестицій в Україну та значно спростить українським інвесторам спрямування інвестицій за кордон. “Такі зустрічі між підприємцями та політиками сприятимуть активному розвитку відносин між областю і регіонами Румунії, Україною та Європейським Союзом”, – наголосив Михайло Гайничеру. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>