Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Пам’ятну дошку Володимира Івасюка відкрили на будівлі Буковинського державного медичного університету

За ініціативи Буковинського державного медичного університету 3 березня на Театральній площі в Чернівцях відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь нашого видатного земляка, лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка, митця, поета, композитора і лікаря Володимира Івасюка. В урочистих з цієї нагоди взяли участь представники крайової і міської влади, професорсько-викладацький склад Буковинського державного медичного університету та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, студенти, друзі та родичі Володимира Івасюка, громадськість міста.

Почесну місію відкриття меморіальної дошки, яку створив відомий чернівецький скульптор Іван Салевич, було надано першому заступнику голови обласної державної адміністрації Георгію Галицю, заступнику Чернівецького міського голови Інні Онацькій та ректору Буковинського державного медичного університету Тарасу Бойчуку. Як зазначив під час виступу Георгій Галиць, незважаючи на невиправдано запізніле державне визнання, творчість Володимира Івасюка давно посіла своє належне високе місце в серці нашого народу, в Україні і далеко за її межами. “Володимир Івасюк став найвищим мистецьким надбанням української музичної культури 20 століття”, – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації. До меморіальної дошки Володимира Івасюка було покладено живі квіти, відтак всі учасники урочистостей стали глядачами імпровізації “Я люблю Івасюка” у виконанні студентів Буковинського державного медичного університету. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>