Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Перша радіопередача з циклу «Буковина – край поліетнічний»

ВЕД: Вітаю Вас, шановні радіослухачі. Перед мікрофоном журналіст Мар’ян ЛАЗАРУК.
Буковина. Чому і чим цей невеличкий за площею регіон Європи приворожує людей? Коли вимовляємо слово „Буковина”, то в уяві кожного, хто хоч раз побував у цьому куточку Центральної Європи, постають образи мальовничої прикарпатської і власне карпатської природи, затишні гуцульські села з дерев’яними церквами, невеличкі містечка з типово австрійською забудовою старої частини, католицькі костели та залишки колишніх синагог, а поряд православні церкви. Все це дає підстави говорити про Буковину як досить специфічний регіон Європи. Історія невеличкого краю над Прутом, Серетом, біля Сучави та Молдови, розташованого поміж Східними Карпатами та середньою течією Дністра, що з’явився саме як суб’єкт міжнародних стосунків в останній чверті XVIII століття, була досить складною. Вона відзначалась численними змінами приналежності краю до різних державних утворень. Розмаїття мов, культур, традицій і звичаїв у нашому краї призвело до виникнення феномену особливої буковинської толерантності. Ви слухаєте першу передачу нового циклу «Буковина – край поліетнічний», присвяченого дослідженню цієї риси нашого краю. Сьогодні мова піде про Буковину як етнічну мозаїку.

Поруч зі мною у студії гості це політолог Ігор Гаврада, багаторічний голова Товариства Український Народний Дім у Чернівцях Володимир Старик, та автор і редактор інтернет-ресурсу “Буковина толерантна” Тарас Халавка.

Радіо “Буковина” – Буковина – край поліетнічний

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>