Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Народний Дім допомагає сільським громадським організаціям

На Буковині розпочато реалізацію проекту «Підвищення інституційної спроможності сільських громадських організацій Чернівецької області – шлях до вирішення найнагальніших локальних проблем», який спрямовано на здобуття нещодавно створеними сільськими громадськими організаціями Чернівецької області знань, вмінь та навичок, які дозволили б їм ефективно вирішувати локальні проблеми їхніх громад. Проект реалізує товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Партнером проекту виступає Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені М. Івасюка, яка сприятиме заснуванню та діяльності районних комунікаційних центрів на базі районних бібліотек, проведенню запланованих в ході реалізації проекту семінарів та тренінгів для сільських громадських організацій, а також забезпечуючи участь працівників бібліотечної мережі області у заходах проекту.
В ході першого етапу проекту організовано роботу «Обласного комунікаційного центру», розташованому на першому поверсі Українського Народного Дому (м. Чернівці, вул. Ломоносова, 2), в якому представники громадських організацій можуть отримати всю необхідну інформацію щодо різних аспектів діяльності громадських організацій, проектного менеджменту, застосування новітніх медій тощо. Невдовзі на інформаційному порталі Мережі громадської дії (www.blok.cv.ua) буде сформовано розділ «Путівник для НГО», який щотижня наповнюватиметься оголошеннями про гранти та навчальні семінари, новинами місцевих НГО, інформаційно-довідковими матеріалами та он-лайн консультаціями. Полегшити процес спілкування сільських громадських організацій та отримання ними необхідної інформації покликана сторінка «Мережа громадської дії» в соціальній мережі Facebook, відкрита в рамках проекту.
7 квітня 2011 року в приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка відбувся семінар для координаторів районних центрів комунікації семінару «Сучасні засоби комунікації». В рамках семінару обговорено питання налагодження ефективної співпраці сільських громадських організацій та районних бібліотек шляхом впровадження сучасних засобів комунікації. Районні бібліотеки отримали від проекту бібліотечки електронних та друкованих видань, присвячених різним аспектам діяльності громадських організацій.
Учасники семінару висловили готовність налагодити постійне інформування сільських та районних громадських організацій в своїх районах про грантові конкурси Міжнародного фонду «Відродження» та інших донорських структур. Найближчим часом на базі районних бібліотек в районах області пройдуть тренінги для громадських організацій з питань менеджменту громадських організацій, написання проектів та використання новітніх медіа.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>