Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Акція «День вишиванки» та 175-річчя від дня народження С. Воробкевича

5 травня 2011 року
План заходів
– 10.00 год. – «одягання» у вишиванку центрального корпусу університету – колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації.
– 11. 00 год. Покладання квітів до погруддя С. Воробкевича (сквер по вул. Університетській)
– 11.10 год. – «Ніхто не перекреслить мій народ» – виставка декоративно-прикладного-мистецтва на факультетах: географічному, педагогіки, психології та соціальної роботи, філософсько-теологічному.
– 11.30 год. – Літературно-мистецька Академія, присвячена 175-річниці від дня народження С. Воробкевича – Мармурова зала
– 13.00 год. – творчий вечір духовної музики та поезії «Великодні дзвони» (спільний проект філологічного та філософсько-теологічного факультетів) корпус №6, а.28
– 14.00 год. – відкриття свята «День вишиванки» у лоні його зародження – на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, частування варениками (14 корпус, вул. Кафедральна, 2)
– 14.30 год. – збір учасників акції на Центральній площі біля пам’ятника Шевченку для встановлення гіннесівського рекорду;
– 14.30-15.00 год. – святковий концерт на Центральній площі, робота гіннесівської лічильної комісії.

Яскрава і патріотична акція «День вишиванки», котра зародилася на факультеті історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім. Ю. Федьковича, за 4 роки вийшла далеко за межі університетських стін. Акцію радо підтримали дитсадки, школи, музеї, бібліотеки, лікарні, підприємства, зокрема «Машзавод», «Арніка», «Рома» та інші. Нині акцію ЧНУ активно підтримали і виші міста. А починалося все із кількох десятків студентів, які відгукнулися на заклик тодішньої студентки університету Лесі Воронюк прийти одного дня всім разом на пари у вишиванках. До організації дня вишиванки долучилися Михайло Павлюк, Оксана Добржанська, Олександр Ткачук, Сергій Бостан, Павло Катеринчук, котрі стали традиційними відповідальними за красиве дійства.
Цього року до акції долучилося і товариство «Просвіта». Завдяки гранту «Просвіти», який фінансово підтримав Роман Клічук (директор ТОВ «Рома»), було пошито спеціальну вишиванку для університету. За непросту роботу взялося підприємство «Арніка» на чолі з Тетяною Козловою, а вишите полотно для сорочки подарувала із особистої колекції редактор газети «Буковинське віче», письменниця Віра Китайгородська.
5 травня на площі протягом півгодини працюватиме гіннесівська лічильна комісія, яка встановить, чи увійдуть чернівчани в історію та чи перевершать вже існуючий рекорд України у 3 228 людей, котрі зібралися у вишиванках в одному місці, протягом цього ж часу на площі проходитиме невеликий концерт молодих талантів міста.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>