Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

«Мілош – польський концерт»

У Мармуровій залі ЧНУ відбулась літературно-музична вистава «Мілош – концерт польскі». Вона приурочена до 100-річчя від дня народження знаного у всьому світі поета, лауреата Нобелівської премії з літератури Чеслава Мілоша. З цієї нагоди до Чернівців завітав відомий польський актор Ольґерд Лукашевіч.

«Поляк, котрий у своїй державі залишався чужим», – так можна сказати про Чеслава Мілоша. Багато років його творчість була забороненою, а от зараз, за словами організаторів цього мистецького вечора, все докорінно змінилося. Аби наші сучасники, й не лише на батьківщині поета, знали правду про нього й проводять такі літературні імпрези.

«Чеслав Мілош – це людина цілої епохи не лише у літературі, а й у польському державотворенні», – переконаний знаний актор світового рівня Ольґєрд Лукашевіч. Адже цей поет зовсім не боявся критикувати тодішню владу, а робив це відкрито.

«Свято мистецької гармонії» – так назвали літературно-музичну виставу глядачі. Окрім декламування віршів Чеслава Мілоша, тут можна було послухати вишукану класичну музику.

Ще однією важливою місією цієї літературно-музичної вистави є популяризація дружніх стосунків між Україною та Польщею. Тому гості із сусідньої країни пообіцяли, що до Чернівців та нашого університету ще обов’язково завітають.

Сергій Вальчишин,

студент напряму «Журналістика»

Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=1299

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>