Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Вижничани шанують пам’ять Буковинського соловія

Пам’ять українського поета, прозаїка і драматурга Юрія Федьковича вшанували у Вижниці. Урочистості, у яких взяли участь керівники виконавчої влади краю, представники місцевого самоврядування та громадськість краю відбулися в парку імені Ю. Федьковича. До пам’ятника письменнику учасники урочистостей поклали живі квіти, про життя і творчість талановитого земляка йшлося у виступах шанованих мешканців Вижниці. Зокрема, заступник голови Вижницької районної державної адміністрації Тетяна Тирон у своєму виступі акцентувала увагу на значному внеску Юрія Федьковича у національному розвитку українців Буковини.

“Вижничани завжди пишались і будуть пишатися своїм знаменитим краянином, адже життя Юрія Федьковича тісно пов’язане з нашим містом”, – підкреслила вона.
Довідково. У 1869 році Юрій Федькович був призначений інспектором шкіл Вижницького повіту, цій діяльності він присвятив три роки. “Життя на колесах” – так називали інспекторство, адже доводилось їздити від села до села – то на візку, то верхи. Пам’ять про письменника досі зберігають будинок у Вижниці, де він мешкав, та школа, якою опікувався “Буковинський Соловій”

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>