Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На Буковині вшанували Юрія Федьковича літературно-мистецьким святом “Шовкова косиця”

Вже понад тридцять років поспіль у першу неділю серпня в Путилі, на родинному обійсті Юрія Федьковича, відзначають традиційне районне літературно-мистецьке свято “Шовкова косиця” з нагоди дня народження видатного буковинського письменника. Цьогоріч урочистості розпочалися на центральній площі селища із покладання квітів до пам’ятника «Буковинському Кобзареві», у якому взяли участь представники районної влади, установ та організацій краю, громадськість і гості селища.

Начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк привітав учасників урочистостей під час літературно-мистецького свята, на яке завітали відомі буковинські письменники, працівники музейних установ краю, представники громадських організацій, засобів масової інформації. Від ранку на території музею Юрія Федьковича звучали вірші поета та поетичні рядки про нього, лунали гуцульські мелодії, коломийки та наспіви. Власну творчість презентували і поети-початківці Путильщини. На святі свої доробки представили також понад 20 народних умільців, серед яких художники, вишивальниці, різьбярі, писанкарі. Вшанували славетного земляка відомі артисти Буковини і аматори художньої самодіяльності. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>