Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На Буковині Республіка Молдова може відкрити своє консульство

dsc_01401 лютого, заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Темерівський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Молдова в Україні Іоном Стевіле на його прохання. У протокольній зустрічі також взяли участь керівники структурних підрозділів крайової виконавчої влади.

Під час перемовин мова йшла про актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема у сферах культури, освіти і науки, а також реалізацію транскордонних проектів.

Як зазначили директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Михайло Бауер та начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк, сьогодні в області створюються всі умови для задоволення як освітніх, так і культурних потреб представників різних етнічних громад. В області працює чимало національно-мистецьких колек­ти­вів, діють молдовські та румунські націо­на­ль­но-куль­ту­р­ні то­ва­риства, функціонує програма підтримки національно-культурних товариств області.Також у краї стабільна релігійна ситуація, чому сприяють запроваджені з ініціативи голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва щорічні зустрічі з главами церков та релігійних громад, що діють на території області.

«Ми зацікавлені в активізації співробітництва з Республікою Молдова, готові до співпраці та докладатимемо усіх зусиль, аби вона була успішною», – констатував Віталій Темерівський та ініціював відкриття у Чернівцях Почесного консульства Республіки Молдова, що сприяло б активізації двостороньої співпраці.

Віталій Темерівський поцікавився в Іона Стевіле офіційною позицію молдовського уряду щодо самоідентифікації етнічних груп молдован та румунів у Чернівецькій області під час перепису населення, на що Наздвичайний і Повноважний посол Республіки Молдова в Україні зазначив, що він особисто завжди підтримував вільне самовизначення кожним громадянином своєї національно-етнічної ідентичності.

«Мені дуже приємно, що обласна державна адміністрація сьогодні особливу увагу приділяє етнічним громадам, розвитку їх культурних, освітніх та релігійних потреб. Тому ми будемо докладати усіх зусиль, аби наша співпраця у цих та багатьох інших важливих сферах співпраці активізувалася», – відзначив Іон Стевіле.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>