Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

«Обнова-фест» знову у Чернівцях!

Obnova_vertУ Зелену Неділю традиційно до Чернівців з’їдеться духовна, патріотична, сучасна молодь та ті, хто, незважаючи на вік, почуває себе завжди молодим. 23 червня 2013 р. у Чернівецькому музеї архітектури і побуту під відкритим небом уже вшосте відбудеться молодіжний етнодуховний «Обнова-фест».
У програмі свята – традиції та новинки. Найголовніша з них та, що фестиваль присвячений 1025-літтю Хрещення Русі-України. До цієї дати на святі розгорнуть виставку 300 дитячих малюнків «Для Бога я створюю найкраще», яку привезуть з Івано-Франківська. Темі Хрещення присвячена й молитовно-концертна програма. Зокрема, на «Обнова-фесті» виступлять львівські семінаристи – октет «Teoforos», а священики разом із вірянами спробують відновити обряд Володимирового хрещення.
Ще однією «фішкою» свята у Музеї просто неба стане добре знана любителям фестивалю історична реконструкція «Чорна Галич», яка цього разу представить не лише захоплюючі бої та обладунки, але й справжнісіньке …середньовічне регбі! Новинками серед майстер-класів буде мокре валяння шерсті «Вовняна брошка», виготовлення художніх листівок і подарунків ручної роботи. Організують і благодійний «хенд мейд», під час якого збиратимуть кошти на лікування хлопчика Назара Мазура.
У культурно-розважальній програмі «Обнова-фесту-2013» передбачено: катання верхи, екстремальні види спорту, ігри для малечі, знайомство зі скаутським життям, відвідини «Літературної кузні», де відбуватиметься конкурс молодих авторів, ласування стравами української національної кухні та інші цікавинки.
А «родзинками», як кажуть, на десерт буде концерт знаних та молодих українських гуртів і виступ формації «Тіні вогню». Географія музичних ватаг цього разу представлена чотирма регіонами – Франківщиною, Тернопіллям, Львівщиною та столицею. Отже, «славний Станіславів» на забаві під відкритим небом запрезентують «Пан Пупец» і «Кораллі». «Файне місто Тернопіль», а може, і всю область, що за Дністром, представить молода команда «Медовий полин». А київський десант на «Обнова-фесті» цього року буде кобзарсько-козацьким і не тільки! «Шпилясті кобзарі», «Kozak system», а також столично-трускавецький гурт «Мері»!
Отож, полишайте на Трійцю усі справи, вбирайтеся вишиванки, підтягуйте голосочки і готуйтеся до «моцної» забави на «Обнова-фесті». Не забувши, звісно, і про файний настрій, бо без нього на святі нема чого робити!

Вхід – 20 грн. Для пенсіонерів і дошкільнят – безкоштовно
Детальніша інформація: www.obnova-fest.cv.ua, пишіть нам: obnovafest@gmail.com
офіційні групи фестивалю: https://www.facebook.com/groups/obnovafest/, http://vk.com/obnovafest

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>