Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Освіта національних меншин – серед пріоритетів МОН

00030028_430x270«Події, які відбуваються у державі, не повинні впливати на загальну політику щодо підтримки освіти мовами національних меншин», – на цьому наголосив Міністр освіти і науки Сергій Квіт під час зустрічі з членами Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України.

Він зазначив, що всі мови і всі культури, які є в Україні, потребують підтримки. «Тому все, що залежить у цьому питанні від Міністерства освіти і науки України, ми будемо робити», – зазначив Міністр і підкреслив, що ініціативи та пропозиції представників національних меншин України МОН підтримає.

У свою чергу, Голова Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України Аркадій Монастирський повідомив, що протягом двох з половиною років роботи Громадської ради особлива увага приділялася вирішенню проблем, які турбують представників етносів України, а саме: видання підручників, вивчення рідної мови, проходження зовнішнього незалежного оцінювання, проведення всеукраїнських олімпіад з мов національних меншин.

«За останні роки Міністерство зробило важливі кроки у цих напрямках. Досягненням є проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл мовами національних меншин», – підкреслив Аркадій Монастирський. Він також порушив питання проведення всеукраїнських учнівських олімпіад з мов та літератури національних меншин у 2014/2015 навчальному році; запропонував розробити методику викладання української мови для шкіл з мовою навчання національних меншин як другої мови на основі комунікативного методу навчання.

Міністр Сергій Квіт запропонував розробити чітку довгострокову програму дій співпраці МОН та Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України. А Громадська рада та Асамблея національностей України виступили з ініціативою проведення конференції «Освіта національних меншин України: проблеми та перспективи» та запросив керівництво МОН взяти у ній участь.

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський, фахівці Міністерства, члени Громадської ради керівників освітніх програм всеукраїнських громадських об’єднань національних меншин України та інші.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт запропонував провести наступну зустріч з членами Громадської ради у вересні ц. р.

Джерело: сайт МОН України

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>