Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Соціальні послуги для мешканців Чернівців стануть більш доступними та зрозумілими

2014_07_17_1Отримати довідки, дізнатися про пільги, допомоги чи субсидії мешканцям Чернівців стане легше. Адже тепер відомі усі проблеми у цій галузі і запропоновано чіткі рішення для змін. У рамках проекту «Моніторинг надання адміністративних послуг районними у місті Чернівці управліннями праці та соціального захисту» громадські експерти вивчили думку чернівчан про наданння соціальних послуг і запропонували органам міської влади конструктивні рішення покращення ситуації. Управління соцзахисту такі пропозиції вважають дуже доречними і у ближчому часі планують впроваджувати. Громадськість буде підтримувати такі плани і триматиме на контролі.
Основні зміни, які пропонують громадські експерти: максильно працювати за принципом «єдиного вікна» у всіх районних управліннях, розведення потоків відвідувачів на вхід та вихід з приміщення, облаштування в районних управліннях соцзахисту кімнати для дітей, упорядкування пандусів, запровадження елементів електронного документообігу та електронної черги.
В Чернівцях 18 підбили підсумки виконання мікропроекту «Моніторинг надання адміністративних послуг районними у місті Чернівці управліннями праці та соціального захисту». Керівник проекту Володимир Старик розповів про діяльність у рамках проекту. Зокрема, впродовж п’яти місяців було проведено фокус-групу, два круглих столи, опитування відвідувачів районних управлінь соцзахисту, а також надруковано буклет для споживачів послуг управлінь соцзахисту.
Секретар Товариства Тарас Халавка зауважив: «Більшість відвідувачів управлінь соцзахисту задоволені рівнем отриманих послуг. Однак ми повинні прагнути до європейських стандартів у їх наданні, а для цього необхідно обладнати прийом відвідувачів за принципом «єдиного вікна» у всіх районних управліннях (принаймні ще у Першотравневому районі), що обов’язково передбачає розведення потоків відвідувачів на вхід та вихід з приміщення, облаштувати в районних управліннях соцзахисту кімнати для дітей, упорядкувати пандуси, запровадити елементи електронного документообігу та електронної черги тощо». За словами Тараса Халавки, «усвідомлюючи, що у держави ще не швидко знайдуться кошти на упорядкування приміщень управлінь з надання соціальних послуг, ми готові сприяти їм у написанні міжнародних проектів за цією тематикою».
Начальник управління соціального захисту Шевченківської райради Валентина Гаєвська відзначила, що «більшість пропозицій висловлених експертами щодо удосконалення надання адміністративних послуг районними управліннями соцзахисту є слушними, однак вони потребують додаткового фінансування, а тому, на жаль, не можуть бути зреалізованими найближчим часом». Вона також розповіла про труднощі, з якими стикаються у своїй діяльності районні управління соцзахисту: відсутність фінансування поточних видатків, суперечність між собою різних нормативних актів, які регулюють надання соціальної допомоги різним групам насеелння тощо.
Присутні обговорили вплив майбутньої адмінреформи на діяльність районних управлінь соцзахисту, зокрема, щодо надання цими управліннями адміністративних послуг.
Наприкінці прес-конференції Володимир Старик вручив представникам районних у місті управлінь праці та соцзахисту надруковані в рамках проекту буклети з інформацією, необхідною для отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, при народженні дитини.
Захід було проведено за підтримки Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в рамках всеукраїнського проекту «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>