Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Осквернення пам’ятника у Бабиному Яру є провокацією – урядовий уповноважений

9CE9929F-6A9C-4077-B819-50888Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики Геннадій Друзенко розцінює як провокацію осквернення пам’ятника розстріляним євреям «Менора» у Бабиному Яру. Про це йдеться у заяві Друзенка, оприлюдненій Департаментом інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

За його словами, такі дії мають на меті засвідчити нібито посилення антисемітських і ксенофобських настроїв в українському суспільстві.

Друзенко заявив, що український народ – громадяни України всіх національностей – наразі єднається навколо захисту Вітчизни й оновлення своєї країни.

«Спроби антисемітських провокацій, до яких вдавався скинутий Революцією Гідності режим для дискредитації Майдану, провалилися. Причому саме єврейська громадськість відіграла ключову роль у викритті замовників і виконавців цієї підлості. Безсумнівно, зазнають краху і всі інші намагання очорнити Україну, використовуючи мерзотників, готових знущатися над святими для нас місцями», – наголосив Друзенко.

Урядовий уповноважений попереджає тих, хто вчинив провокацію у Бабиному Яру: спроби виставити українців ксенофобами й антисемітами в очах міжнародної спільноти не мають жодних перспектив.

«Ксенофобія та антисемітизм є і надалі залишатимуться чужими українському суспільству. Україна завжди буде спільним домом для представників усіх національностей, що вважають її своєю батьківщиною», – підсумував Друзенко.

Уповноважений нагадав, що невідомі вандали сплюндрували пам’ятник розстріляним євреям «Менора», встановлений у Бабиному Яру в Києві, у ніч проти 24 вересня 2014 року. Акт вандалізму вчинили напередодні святкування Рош Гашана – єврейського Нового року і річниці масових розстрілів євреїв у Бабиному Яру.

За повідомленням медіа-ресурсу «Київ єврейський», на пам’ятнику намалювали білим кольором сонце, сердечко і хрест, а чорним – свастику.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org/content/article/26604287.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>