Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

В Чернівцях вшановували М.Емінеску

dscn347615 червня в обласному центрі відбулась низка заходів з нагоди 126-ї річниці від дня смерті відомого румунського поета, публіциста, громадського та культурного діяча Міхая Емінеску.

Розпочалися заходи з покладання квітів до погруддя М. Емінеску на вул. А. Пумнула та до пам’ятника румунському поету на вул. Ватутіна, під час якого прозвучали твори класика румунської та світової літератури у виконанні хору «Драгош Воде». В урочистостях взяли участь заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, голови румунських національно-культурних товариств, гості з Румунії та Закарпаття, представники громадськості краю.

Звернувшись до присутніх з вітальним словом, Руслан Сенчук акцентував увагу на тому, що Міхай Емінеску один із багатьох талановитих краян, які прославили Буковину на увесь світ. «Своєю творчістю він продемонстрував поліетнічність Буковини», – додав посадовець.

Відтак дійство продовжилось в Румунському народному домі презентацією фотовиставки видатних місць в Чернівцях, де бував Міхай Емінеску. А у Чернівецькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. О.Кобилянської організовано літературно-мистецьку імпрезу за участю відомого артиста з Румунії Дана Пуріка, творчої інтелігенції краю. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>