Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

На Вижниччині з робочим візитом перебуває делегація з Македонії

dscn835822 вересня, голова Вижницької районної державної адміністрації Михайло Андрюк та голова районної ради Олександр Гриндей зустрілися з представниками македонської делегації, у складі якої – градоначальник општини Долнени (Республіка Македонія) Боше Мілошескі, бізнесмен Бован Савковскі, директор початкової школи міста Долнени Жарко Гіновскі.
Під час зустрічі обговорено шляхи та напрямки співпраці між општиною Долнени та Вижницьким районом, зокрема, у сфері реалізації низки проектів у галузі освіти, культури, підприємництва.
Михайло Андрюк привітав гостей на Вижничичні та наголосив, що крайова влада докладе максимум зусиль для налагодження ефективної співпраці. Значну увагу македонська делегація приділяє модернізації освіти, обміну досвідом між керівниками закладів та між школярами.
Так, представники македонської делегації зустрілися з директором Вижницького коледжу прикладного мистецтва імені В. Шкрібляка Романом Гаврилюком та обговорили шляхи співпраці між закладами освіти Долнени та коледжем, зокрема, в рамках реалізації програми «Еразмус плюс», метою якої є модернізація освіти, поліпшення професійних навичок, розширення можливостей працевлаштування.
Також делегація з Македонії відвідала Вижницький художній музей, садибу імені Назарія Яремчука, побувала на території Вижницького національно-природного парку і на підприємстві «Здоровий сон». Гості зазначили, що продукція цього підприємства матиме гарний попит у їхній країні.
Для гостей з Македонії у Вижницькому районному будинку народної творчості та дозвілля було продемонстровано фільм про традиції та звичай гуцульського краю.
Сьогодні, 23 вересня, делегація з Македонії планує відвідати Іспаську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, а також форелеве господарство та фермерське господарство приватного підприємства Куташа села Банилів.
В рамках робочого візиту гості з Македонії перебуватимуть у Чернівецькій області з 20 по 25 вересня.
Джерело: http://www.oda.cv.ua/news/na-vizhnichchini-z-robochim-vizitom-perebuvae-delegatsiya-z-makedonii

 

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>