Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Іврит – це та мова, яка несла зерно знань багатьом народам

1459448361_dscn348831 березня, в серці мальовничої багатонаціональної Буковини – місті Чернівці – відбулося урочисте закриття ІІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з івриту, в якій взяли участь 15 учасників від Київської, Харківської, Запорізької, Одеської, Чернівецької, Дніпропетровської областей та м. Києва. Олімпіада стала тісною співпрацею між учнями, викладачами і членами поважного журі.
В урочистостях взяли участь високоповажні гості, серед яких: Володимир Куліш, перший заступник голови облдержадміністрації; Жанна Кошкіна, представник департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, координатор олімпіади; Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації; Алла Ошмянскі, перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні; Наталя Бакуліна, старший науковий співробітник Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України; Любов Тарангул, начальник філії Інституту модернізації змісту освіти; Тамара Богачик та Галина Руда, заступники директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області; Клейман Лев, голова громади євреїв Буковини; Ноах Кофманський, головний рабин Чернівецької області; Наталія Воронцова, представник єврейської громади в Чернівецькій області; Людвіга Цуркан, директор спеціалізованої загальноосвітньої школи №41 «ОРТ» м. Чернівців з вивченням єврейського етнокультурного компоненту; Дарина Максимець, директор Видавничого дому «Букрек»; Лілія Іванова, методист Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, секретар оргкомітету олімпіади.З вітальним словом виступила Наталія Бакуліна, повідомивши, що переможців чекають багато призів: «Ви – українські зірочки єврейського народу. Ваша праця буде гідно поцінована і, маю надію, що Ви й надалі удосконалюватимете свої знання з однієї з найстаріших мов світу».
Піднесено, з особливою теплотою звернулася до високоповажного добірного товариства Оксана Палійчук: «Не втомлююся зазначати, що Ви, дорогі учасники олімпіади, незалежно від результатів уже є переможцями, адже ми розуміємо скільки знань потрібно для того, що дійти до цього інтелектуального змагання. Надзвичайно приємно, що Ви багаті усвідомленням того, що мова, культура, історія, традиції – це наша основа, наше коріння, невичерпне джерело знань і любові до світу. Ви – гордість єврейського народу в Україні, Ви – наша гордість! І завжди пам’ятайте, якщо в трьох одна мета, то вони здатні землю на золото перетворити, а якщо у справі між людьми, не доведи Боже, запанує розбрат, то й золото на порох розсиплеться. Тож бажаю Вам єдності, працелюбності, Божої благодаті у Вашому житті і миру для наших народів!»
Володимир Куліш від імені крайової влади привітав учасників змагань: «Нам надзвичайно приємно, що Буковина уже вдруге збирає юних знавців єврейської мови. Я впевнений, що наш славетний єврейськими традиціями край, залишить у Ваших серцях частинку себе і неодноразово манитиме Вас на Буковинську землю. Бажаю успіхів, миру, здійснення всіх мрій!»
Мабуть, найкращою винагородою для усіх, хто долучився до організації та проведення олімпіади, були щирі слова вдячності від Ізраілова Давіда, учня середньої школи № 325 «Щастя» м.Києва.
Також з словами щирої подяки та побажаннями наснаги у майбутті долучилася Алла Ошмянскі, перший секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні; Клейман Лев, голова громади євреїв Буковини та Людвіга Цуркан, директор спеціалізованої загальноосвітньої школи №41 «ОРТ» м.Чернівців з вивченням єврейського етнокультурного компоненту; Дарина Максимець, директор Видавничого дому «Букрек»; Ноах Кофманський, головний рабин Чернівецької області. Присутні гості взяли участь у нагородженні юних переможців та учасників олімпіади дипломами, цінними призами та подарунками.
Окрасою урочистого закриття ІІ Всеукраїнської олімпіади з івриту та єврейської літератури стали виступи: вихованки зразкового художнього колективу «Шанс» Центру дитячої та юнацької творчості м. Чернівці Яни Таранюк; студентів Чернівецького будівельного коледжу Анни та Романа Кошман; студентки кафедри музики ЧНУ імені Ю. Федьковича Алли Пшеничко; студента Чернівецького будівельного коледжу Вадима Чернея; вихованців народного художнього колективу вокальної студії «Мрія» Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини».
Джерело: http://oblosvita.com/zagalna-serednya-osvita/19282-vrit-ce-ta-mova-yaka-nesla-zerno-znan-bagatom-narodam.html

1459448342_dscn3297 1459448347_dscn3424 1459448383_dscn3451 1459448389_dscn3295 1459448391_dscn3304

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>