Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Президент: В регіонах компактного проживання українців у Румунії богослужіння проводитимуть українською мовою

1В рамках офіційного візиту до Румунії Президент Петро Порошенко зустрівся з Патріархом Румунської Православної Церкви Даніелем.
Співрозмовники відзначили той факт, що і в Україні, і в Румунії Церква користується високим рівнем довіри населення та є важливим чинником суспільного життя країн.
Глава Української держави поінформував Патріарха Даніеля про прагнення православної громади України до відновлення єдності Українського православ’я і створення автокефальної помісної православної церкви та визнання її світовим православ’ям.
Петро Порошенко також закликав Патріарха надати сприяння у проведені богослужінь українською мовою в регіонах компактного проживання українців у Румунії. Патріарх Даніель підтримав цю ініціативу.
«Ми сьогодні мали дуже конструктивну дискусію з Його Святістю, яким чином поширити можливості для українців, які перебувають в Румунії, відвідувати службу Божу українською мовою. Ми домовились, що наступного разу під час мого візиту в Бухарест, ми разом відвідаємо церковну службу українською мовою», – зазначив Петро Порошенко за підсумками зустрічі з Патріархом Даніелем.Джерело: http://www.president.gov.ua/news/prezident-v-regionah-kompaktnogo-prozhivannya-ukrayinciv-u-r-37019

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>