Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбулось свято “Від Різдва Христового до Йордана”

Все багатство обрядів та звичаїв, якими славиться буковинська земля під час циклу зимових свят, було представлене  22 січня в  обласному музеї народної архітектури та побуту.

Обласне театралізоване фольклорно-етнографічне свято виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів «Від Різдва Христового до Йордану» зібрало всіх небайдужих до коляди,  маланкових дійств та веселих забав.

Біля кожної хати, які представлені в музеї просто неба, лунала весела коляда. Всі колективи, які брали участь у святі,  обійшли територію музею та закликали нових колядників та маланкарів до урочистої ходи.

Відтак відбулась урочиста церемонія відкриття свята виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів «Від Різдва Христового до Йордану», у якій взяли участь очільники області та міста, поважні гості, митці, громадськість краю.

Виступаючи з вітальною промовою, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук наголосив, що особливої урочистості події надає те, що свято відбувається у День Соборності України, адже 22 січня 1919 року був проголошений Акт Злуки, який означав єднання західних та східних земель України. «Подібні заходи, які ми можемо спостерігати сьогодні, єднають нас, роблять сильною нацією, яка пам’ятає та шанує своє минуле, свої звичаї та традиції, а також робить все, щоб зберегти їх та передати прийдешнім поколінням, – зазначив очільник виконавчої влади краю. – Нехай Бог посилає гаразди у кожну буковинську родину, дарує міцне здоров’я та добробут на многії літа. Слава вам, слава Україні!»

У рамках свята, присутні мали нагоду переглянути виступи колективів на сцені, а також почастуватися традиційними буковинськими стравами, придбати вироби декоративного мистецтва, покататися верхи на конях та відвідати експонати музею.
Джерело: http://www.bukoda.gov.ua/news/oleksandr-fishchuk-privitav-bukovintsiv-na-svyati-vikonavtsiv-traditsiinikh-zimovikh-zvichaiv-t

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>