Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На Сокирянщині маланкували та колядували

14 січня, в день Святого Василя, понад тисячі людей з усіх населених пунктів району зібралися на просторій площі нового Палацу культури на щорічний районний фестиваль щедрівок та колядок. Традиційне свято «Від Різдва Христового до Йордана» дозволяє продемонструвати місцевий колорит кожного населеного пункту району, а також створити гарний настрій та емоції учасникам свята.

Тож під голосні барабани та бубни сотні учасників маланкових гуртів рушили колоною в феєричному дійстві. Серед персонажів – Діди Морози, цигани на мінітракторах, чорти, кози та коні.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Петро Бескупський, побажав миру, злагоди та добра. За його словами такі заходи як сьогоднішній, мають надзвичайно важливе значення для українців. «Це наша історія, це наші звичаї і традиції. Ми маємо цим пишатися та берегти. Приємно, що з кожним роком учасників Маланки Сокирянщини стає все більше. Сьогодні до нас приєдналися гості із сусідньої, теж з унікальними традиціями Кельменеччини. Переконаний, що саме завдяки спільним звичаям ми і на надалі збережемо дружні стосунки», – додав він.

Гарні побажання та вітання звучали від голови районної ради Василя Козака, який окрім новорічних вітань, привітав всіх Василів із днем ангела та побажав добробуту у кожній родині.

Відтак, гості поринули в насправді казкове дійство, рівному якого немає ніде у світі. Тут поєдналися щирі українські колядки та щедрівки, театралізовані вертепи та традиційні прадавні Маланки. В виступах – звичаї і традиції кожного окремого села. Свято вдалося, а легенький новорічний морозець додав смаку домашній куті та випічці, традиційним напоям. Милувала око виставка новорічно – різдвяної атрибутики, зроблена руками талановитих дітей Сокирянщини та народними майстрами.Джерело: http://sokyriany.bukoda.gov.ua/news/na-sokiryanshchini-malankuvali-ta-kolyaduvali

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>