Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Олімпіада з української мови в Сучаві

Як повідомляє сайт Посольства України в Румунії,  7-11 квітня 2010 р. в м. Сучава проходила XVIII національна олімпіада з української мови та літератури, яка була організована за сприяння Міністерства виховання, досліджень та молоді Румунії, Сучавського повітового шкільного інспекторату, Союзу українців Румунії, Посольства України та Генерального консульства України в Сучаві. В олімпіаді взяли участь 63 учні шкіл повітів Сучава, Марамуреш, Тіміш, Караш-Северин та Ботошань.
У церемонії відкриття олімпіади, що відбулася в Актовому залі Сучавського університету ім. Штефана чел Маре, взяли участь голова Сучавської повітової ради Г.Флутур, ректор Університету А.Граур, радник Міністерства виховання, досліджень та молоді Румунії з питань української меншини І.Ковач, заступник генерального інспектора повітового шкільного інспекторату Г.Монаку, Генеральний консул України в Сучаві Ю.Вербицький, перший секретар Посольства України в Румунії В.Заболотнюк та голова Сучавської повітової філій Союзу українців Румунії І.Боднар.
З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся Генеральний консул Ю.Вербицький, представник Посольства України В.Заболотнюк зачитав привітання Міністра закордонних справ України, адресоване учасникам XVIII–ої національної олімпіади з української мови та літератури.
10 квітня відбулася церемонія нагородження переможців олімпіади. Кращим учням були вручені премії Міністерства виховання, досліджень та молоді Румунії та Союзу українців Румунії та цінні подарунки (підбірки книжок) від Посольства та Генерального консульства України. Пам’ятними грамотами Генерального консульства України в Сучаві відзначені викладачі, які брали участь у підготовці учасників олімпіади.
Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>