Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Конкурс декламування української поезії в Марамуреші

12 червня 2010 р. в м. Сігету Мармацієй повіту Марамуреш відбувся ІV–й Конкурс декламування української поезії, організований за сприяння Союзу українців Румунії та шкільного інспекторату повіту Марамуреш.

В конкурсі взяли участь 33 учні V-XII класів шкіл повітів Сучава, Марамуреш, Тиміш, Караш-Северін та Ботошань.

На відкритті Конкурсу, серед інших запрошених, були присутні Генеральний консул України в Сучаві Ю.Вербицький, голова СУР та депутат Парламенту Румунії Ш.Бучута, радник префектури повіту Марамуреш І.Ботезан, керівники повітових філій СУР, представники повітових шкільних інспекторатів та місцевих ЗМІ.

Генеральний консул Ю.Вербицький оголосив лист-вітання Посла України в Румунії М.Кулика учасникам Конкурсу і звернувся до них з привітальним словом.

Радник префектури повіту Марамуреш І.Ботезан, виступаючи від імені префекта, наголосив на тому, що українська громади відіграє вагому роль в житті повіту, а українська мова, традиції та звичаї є невід’ємними складовими культури Марамурешу.

На заході також були присутні громадяни Голландії, члени товариства «Друзі Сігету», які вже довгий час активно співпрацюють з українською громадою повіту Марамуреш.

Місцевий художник А.Дан, який також був присутній на заході, подарував повітовій філії СУР портрет Т.Шевченка.

Згідно затвердженої керівництвом СУР програми, учасники заходу декламували поетичні твори, а також демонстрували набуті навички читання українською мовою.

У перервах між виступами конкурсантів присутні мали нагоду побачити виступи українських творчих колективів с.Верхня Рона, повіту Марамуреш.

Комісія високо оцінила виступ конкурсантів і запропонувала під час проведення наступного конкурсу розширити коло учасників і залучити до участі в ньому учнів I-IV класів шкіл Румунії з українською мовою викладання, а також розглянути можливість залучення до конкурсу вихованців україномовних дитячих садочків.

Наприкінці заходу відбулася церемонія нагородження переможців Конкурсу. Крім премій від Союзу українців Румунії, переможці отримали цінні подарунки – комплекти книг від Генерального консульства України в Сучаві.

Інформація з сайту Посольства України в Румунії http://www.mfa.gov.ua/romania/ua/news/detail/40657.htm

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>