Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Голова Держкомнацрелігій Ю. Богуцький привітав єврейську громаду України зі святом Рош-Га-Шана

Від імені колегії Державного комітету України у справах національностей та релігій і себе особисто вітаю єврейську громаду України зі святом Рош-Га-Шана – Новим 5771 роком.

          У ці дні віруючі-іудеї згадують добрі справи в ім’я ближнього і переосмислюють власні вчинки, докладають зусиль до особистого духовного зростання та започатковують нові набутки. Сьогодні, завдяки своїй невгасимій вірі, власній мудрості й щоденній праці єврейський народ впевнено дивиться у майбутнє.

             Тож зичу вам у Новому році нових здобутків у духовному служінні, благополуччя, родинного щастя та успіхів у всіх починаннях.

             Нехай рік, що народжується у теплих променях вересневого сонця, буде щедрим на добрі справи і принесе вам мир, радість та злагоду. 

http://www.scnm.gov.ua/control/uk/index

Довідка Вікіпедії:

Рош Гашана — «голова року» — єврейський Новий рік, день, з якого починається суд над всім утвором. У цей день євреї сурмлять у шофар. Шофар ніколи не був для євреїв просто музичним інструментом. Почувши звук шофара, людина оглядається на минулий рік, згадує свої помилки і промахи, аналізує вчинки: чи робив він добро? Чи допомагав людям? І приймає тверде рішення — у майбутньому році бути краще, чесніше, добріше, терпиміше, не наносити нікому образ, робити ще більше добра, ще більше любити ближнього свого та намагатися робити всіх навколо щасливішими.
Прийнято в Рош Гашана їсти під час трапези круглі хали (хліб), форма яких нагадує, що це коло закінчилося і починається нове коло нашого життя. Їдять яблука з медом, щоб рік був солодким, як мед, і гранати, щоб добрі справи і вчинки збільшилися, як зернятка в цьому плоді. Прийнято вивертати кишені біля річки чи водойми, викидаючи крихти, що залишилися в них, немов викидають усе погане і неприємне, що було торік. «Нехай Всевишній у Книзі Життя запише вам гарний рік» — благословляють один одного.

фото Вікіпедії http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D1%88_%D0%93%D0%B0%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0%B0

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>