Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

Свято румунської мови в Чернівцях

12 вересня в палаці дитячої творчості “Юність Буковини” відбулось свято румунської мови “Лімба ноастре чя ромине”, організатором якого виступило товариство румунської культури ім.М.Емінеску. Як відзначив виконуючий обов’язки голови товариства Василь Бику, “свято, яке покликане зберігати традиції румунської громади нашої області, відбулось завдяки сприянню та допомозі обласної влади”.

Учасників мистецького заходу привітали Чернівецький міський голова Микола Федорук, керуючий справами облради Аркадій Моісей, начальник відділу з питань етнополітики та релігій облдержадміністрації Леся Нос, народний депутат України Іон Попеску, голова Конгресу румунів України Георгій Чеорнолецькі та представники з Румунії. Як зазначила в своєму виступі пані Нос, “в області створено всі належні умови для розвитку всіх мов меншин, в тому числі і румунської. Румунська мова широко представлена в закладах освіти та ЗМІ”. Виступаючі наголосили на необхідності збереження традицій та культури румунського народу, зупинились на історичних аспектах формування румунської мови та відзначили, зокрема, велику роль у цьому процесі румунського поета Михайла Емінеску.

Перед глядачами виступили майстри народної творчості та естрадні виконавці. У рамках святкового заходу працювала виставка друкованих видань румунською мовою.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>