Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відбудеться фестиваль румунського фольклору

VI міжнародний фестиваль-конкурс румунського фольклору “Розмаїття квіткового саду” відбудеться 8-10 жовтня у Чернівцях. У фестивалі беруть участь діти та молодь з України, Румунії, Молдови та Болгарії.

Основним завданням фестивалю “Розмаїття квіткового саду” є підвищення соціального і мистецького статусу автентичного фольклору, виявлення самобутніх творчих колективів, окремих виконавців та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, сприяння розвитку музичної культури та художньої творчості.
З матеріалів фестивалю буде підготовлено телевізійні та радіопрограми, які транслюватимуть всі медіа-партнери, серед яких Закарпатська ОДТРК, TVRЯси, TVR3, TVR International, TV Фаворит, Радіо Буковина, Радіо Україна International, Радіо Romania-International.

Серед основних заходів фестивалю – виступи солістів-виконавців на народних інструментах, троїстих музик, вокальних, фольклорних та танцювальних колективів. Програмою також передбачається проведення науково-практичної конференції та круглого столу.

Фінал та Гала концерт лауреатів фестивалю відбудуться 9-10 жовтня в обласному центрі естетичного фестивалю «Юність Буковини»

Організатором фестивалю є Буковинський мистецький центр відродження та сприяння розвитку румунської традиційної культури, який на підтримку цього соціального молодіжного проекту отримав грант Чернівецької міської ради. Співорганізаторами фестивалю виступають Сучавський Центр культури «Буковина» та обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини»

Телевізійний фестиваль-конкурс румунського фольклору Буковинський мистецький центр відродження та сприяння розвитку румунської традиційної культури започаткував у 2004 році у партнерстві з Чернівецькою обласною державною телерадіокомпанією. Фестиваль, який отримав широку популярність серед румунської громади України, у 2006 році здобув статус Міжнародного.

Джерело: http://www.molbuk.com/news/31339-u-chernivcjakh-vidbudetsja-festival-rumunskogo.html

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>