Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Триває підготовка до відзначення 70-річчя Івана Миколайчука

З метою гідного вшанування пам’яті видатного українського кінорежисера, сценариста, актора, заслуженого артиста України Івана Миколайчука, 70 років з дня народження якого виповниться 15 червня, на Кіцманщині створено організаційний комітет з підготовки та відзначення в районі цієї події, який очолив голова Кіцманської районної державної адміністрації Олег Унгурян, повідомили у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації.

Під час чергової наради розглянуто та обговорено стан підготовки та проведення заходів з відзначення 70-річчя Івана Миколайчука. Зокрема, під час підготовчих заходів необхідно провести ремонт меморіального музею-садиби актора в селі Чортория та прилеглої території, забезпечити виготовлення брошур, листівок, тематичних відеофільмів, альбомів. В населених пунктах Кіцманського району, розташованих вздовж автомобільного шляху від села Чортория до міста Чернівці, планується організувати етнографічне свято “На гостини до Івана” з представленням традиційної народної буковинської фольклорної культури, зокрема аматорського пісенного і танцювального мистецтва, обрядів, декоративно-прикладного мистецтва і народних промислів, національного одягу і вишивок, страв буковинської кухні тощо.
У селі Чортория за участю відомих співаків, артистів, аматорів краю відбудеться святковий концерт, у навчально-освітніх закладах та закладах культури району пройдуть літературно-мистецькі заходи та зустрічі з родичами та продовжувачами творчості Івана Миколайчука, у школах – уроки, присвячені життю і творчості митця. “Незважаючи на те, що часу для підготовки залишається небагато, всі заходи мають бути ретельно підготовлені і проведені на найвищому рівні”, – наголосив під час наради Олег Унгурян. Урочистості з нагоди відзначення 70-річчя від дня народження Івана Миколайчука відбудуться в червні цього року в Чернівцях та у музеї-садибі актора в селі Чортория Кіцманського району. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>