Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Відбулося засідання оргкомітету з підготовки та відзначення ювілею Назарія Яремчука

5 квітня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Георгія Галиця відбулося друге засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 60-річчя від дня народження народного артиста України Назарія Яремчука, яке в Україні відзначатимуть у 2011 році. Серед основних заходів, які планується провести у цьому році з нагоди ювілею уславленого земляка – фестиваль сучасної української естрадної пісні, відеофільм про життя та творчість митця “Співає Назарій Яремчук”, встановлення меморіальної дошки на приміщенні обласної філармонії, в якій працював співак та відкриття кімнати – музею в обласній філармонії.

Також передбачається зорганізувати присвячений Назарію Яремчуку вечір-спогад, який відбудеться 2 грудня, тематичні та музично-літературні вечори, виховні години, книжкові та фото виставки, ретроспективний показ телевізійних програм за участю співака, адже Назарій був ведучим відомої колись програми “Зичимо щастя”.
Крім того, оргкомітетом розглянуто пропозицію щодо заснування обласної стипендії імені Назарія Яремчука з метою підтримки молодих естрадних виконавців. Особлива увага членів оргкомітету була приділена відродженню конкурсу сучасної естрадної пісні імені славетного земляка, який понад десять років тому вперше відбувся на малій батьківщині співака – м. Вижниці. Прийнято рішення про проведення конкурсу в Чернівецькій обласній філармонії, а фестивалю за підсумками конкурсу у Вижницькому будинку культури. Під час засідання обговорено статус фестивалю, який стане знаковою подією в мистецькому житті краю і джерела його фінансування, а також фінансування косметичного ремонту будинку культури. “Нам необхідно докласти максимум зусиль, щоб фестиваль був організований якісно та на найвищому рівні”, – підсумував перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць.
Довідка. Назарій Яремчук народився 30 листопада 1951 року в селі Рівня Вижницького району Чернівецької області в селянській родині. У 1970 – 1995 роках був солістом вокально-інструментального ансамблю “Смерічка” Чернівецької філармонії. 30 червня 1995 року Назарій Яремчук помер. Співака поховали на центральному кладовищі Чернівців. Посмертно Назарію Яремчуку присуджено Шевченківську премію. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>