Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В.Янукович пропонує прирівняти в правах закордонних українців і громадян України

Президент Україна Віктор Янукович вніс як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо закордонних українців».

Як повідомляє прес-служба глави держави, законопроектом передбачено на законодавчому рівні затвердити принципи співпраці із закордонними українцями.Пропонується визначити, що закордонний українець, який перебуває в Україні на законних підставах, користується такими ж правами і свободами, а також несе такі само обов’язки, як громадянин України, за винятками, встановленими Конституцією, законами України чи міжнародними договорами.

Закордонні українці зможуть працювати на підприємствах, в установах і організаціях або вести іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян Україні, і набувати громадянство України за спрощеною процедурою.

Етнічні українці-випускники іноземних шкіл будуть мати право на навчання в Україні за рахунок бюджету в межах квот, встановлених для навчання іноземців та осіб без громадянства.

Проектом закону пропонується передбачити надання державними органами влади України організаційної, методичної, технічної та іншої допомоги, а також фінансової підтримки громадським організаціям зарубіжних українців.

Прийняття змін до деяких законів України щодо закордонних українців буде сприяти посиленню системності в роботі державних установ з громадськими організаціями закордонних українців та забезпечить більш повне задоволення їхніх національно-культурних, освітніх, мовних та інформаційних потреб, зазначає прес-служба.

Нагадаємо, за межами України перебуває понад 17 мільйонів українців. Про це заявляв перший заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.

“Кожен третій українець перебуває за межами України”, – зазначив він.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>