Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях відзначають Свято української пісні

Обласне Свято української пісні з нагоди першого виконання пісень Володимира Івасюка “Червона рута” та “Водограй” зібрало на Театральній площі міста Чернівці буковинців, які причетні до творення сучасного мистецтва, та поціновувачів творчих здобутків митців. Така мистецька імпреза проводиться у Чернівцях вже втретє і, як зазначають організатори, користується цікавістю буковинського глядача. Всіх, хто завітав на Свято української пісні, з такою гарною подією привітав перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, та підкреслив, що “Червона рута” стала справжнім брендом, з яким нині Буковина асоціюється у всьому світі.

Перший заступник керівника виконавчої влади краю висловив переконання, що пісні Володимира Івасюка ще багато років поспіль ставатимуть приводом для зустрічей залюблених у пісню, у мистецтво людей, для творчих змагань, поштовхом для вияву нових талантів, для написання нових творів. “У двадцятому столітті було створено чимало популярних відомих українських пісень, і на Буковині в тому числі – з Ратуші міста Чернівці кожного дня лунає славна “Марічка”, у всьому світі співають “Черемшину”, але, безперечно, саме “Червона рута” Володимира Івасюка стала найвідомішою піснею”, – сказав Георгій Галиць. – Думаю, що пройде ще багато десятиліть, століть, цю пісню виконуватимуть в різних інтерпретаціях, різних аранжуваннях, різними мовами, але вона буде звучати як пісня, народжена і вперше виконана тут, у Чернівцях, на Театральній площі”. Перший заступник глави облдержадміністрації зауважив, що “Червона рута”, “Водограй” завжди будуть знаходити своїх вдячних слухачів, вдячних поціновувачів, будуть прославляти наш край і будуть тим локомотивом, за яким рухатиметься мистецтво Буковини, українське мистецтво – пісенне, образотворче, художнє, театральне.
Свято української пісні з нагоди першого виконання пісень Володимира Івасюка “Червона рута” та “Водограй”, зорганізоване управлінням культури обласної державної адміністрації, обласною філармонією та Меморіальним музеєм Володимира Івасюка, має на меті привернути увагу буковинців та гостей краю до найкращих джерел та надбань української естрадної пісні, засновником якого був Володимир Івасюк, долучити молодих виконавців до справжньої культури української естрадної пісні. У нинішньому пісенному дійстві беруть участь близько 40 учасників – представників молоді, які виконують кращі зразки української пісні, переважна частина з яких – пісні Володимира Івасюка. Місце проведення Свята обрано невипадково – саме на Театральній площі міста Чернівці було вперше виконано “Червону руту” і “Водограй”. Про це повідомляє сайт облдержадміністрації.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>