Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

На вулиці Сагайдачного в Чернівцях збудують меморіал в пам’ять про в’язнів гетто

28 грудня відбувся конкурс на кращий проект меморіального комплексу в пам’ять про євреїв, в’язнів чернівецького гетто 1941 року. Організатором конкурсу виступив відділ культурної спадщини міської ради, замовили проект благодійний фонд «Хесед-Шушана» та благодійна єврейська громада «Мір’ям».

На розгляд були представлені вісім проектів, їхні автори до кінця голосування для журі залишалися в таємниці. Так організатори хотіли уникнути суб’єктивності під час вибору призерів. Основні критерії, за якими оцінювали роботи, це – організація території біля меморіалу, ідейність, оригінальність. На думку членів журі, меморіал у Чернівцях повинен бути особливим, оскільки Чернівці – це особливе місто. Загалом, в Україні є близько дев`яти пам’ятників ув’язненим у гетто, і одними із ключових елементів кожного з них є зірка Давида та мінора. Тому при оцінці робіт журі дійшло думки, що на меморіалі в Чернівцях ці символи повинні бути додатковими, але не основними. А оскільки незабаром у місті з`явиться також пам’ятник жертвам Великої Вітчизняної війни, то меморіал на вулиці Сагайдачного не має бути оформлений колючим дротом, як у деяких представлених проектах.

Шляхом таємного голосування журі вибрало три найкращі роботи. Найбільше голосів набрав проект Віталія Шелегіна, члена союзу художників України, йому і присудили перше місце. Порівну голосів отримали роботи Ярослава Бойка та Данила Шелегіна. Автори цих трьох робіт отримають грошове заохочення: І місце – 5 тисяч гривень, ІІ та ІІІ місця – по тисячі гривень. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міськради.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>