Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Українська діаспора в Молдові відсвяткувала Івана Купала

6 липня 2012 року в Молдові вперше відбулося святкування ночі Івана Купала. Так, за ініціативою Асоціації української молоді в Республіці Молдова «Злагода», Асамблеї народів Молдови, Координаційної Ради молодіжних етнокультурних організацій Молдови у Кишиневі, на березі живописного озера було відтворено традиції стародавнього слов’янського свята.

У святкуванні взяли участь Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков, представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Молдові, молодіжних неурядових організацій, музиканти та художники.

У рамках заходу було представлено страви української національної кухні, було організовано майстер класи із стрільби з лука. Організатори також передбачили конкурси та ігри для малечі. Всі учасники також мали можливість взяти участь у мастер-класі з художнього мистецтва та зробити свій внесок у написання спільної картини «Івана Купала». На гостей також чекали приємні сюрпризи – рок-концерт місцевих груп, а також професійне «fair show», яке і стало кульмінацією свята.

Святкування Івана Купала в Молдові не обійшлося без плетіння віночків та обрядових стрибків через багаття. За словами гостей свята, відтворення традицій ночі Івана Купала надало можливість торкнутися історії, культури та мистецтва слов’янських народів

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>