Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Голова Чернівецької облради М.Гайнічеру відвідав Сучавський повіт

36453Голова обласної ради Михайло Гайничеру здійснив робочу поїздку в Сучаву (Румунія), де взяв участь у розширеному засіданні ради Сучавської повітової організації Союзу українців Румунії. Учасники засідання обговорили широке коло питань щодо надання підтримки та допомоги з боку України задля збереження національно-культурної ідентичності українців в Румунії та співпраці у цьому напрямку між Чернівецькою областю та Сучавським повітом.
Голова обласної ради поспілкувався з головою Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії Іоном Боднарем, його заступниками – Лучією Міхок та Михайлом Мігаєску-Анюком, іншими керівниками місцевого осередку Союзу. Керівники Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії звернулись з пропозицією про сприяння організації відпочинку дітей українського походження з Румунії в літній період у дитячих оздоровчих таборах в Чернівецькій області.Михайло Гайничеру зустрівся з головою Сучавської повітової ради Кетеліном Некіфором та префектом повіту Флоріном Сінеску. Під час зустрічі, в якій взяв участь також Генеральний консул України в Сучаві Василь Боєчко, обговорювались питання реалізації двосторонніх проектів в рамках Спільної операційної програми «Україна – Румунія – Республіка Молдова, 2007-2013», зокрема, проведення в Сучаві у травні нинішнього року міжнародного форуму «Буковинський діалог». Йшлось також про організацію відзначення 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської в Чернівецькій області та повіті Сучава.
Голова Чернівецької обласної ради та керівники Сучавського повіту визначили шляхи реалізації попередніх домовленостей щодо розвитку транскордонного економічного співробітництва в рамках діяльності Єврорегіону «Верхній Прут», зокрема підготовки проведення Міжнародного форуму міжрегіонального економічного співробітництва.
Голова Чернівецької обласної ради також відвідав Генеральне консульство України в Сучаві та обговорив питання співпраці Чернівецької обласної ради з українською консульською установою з його співробітниками.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>