Languages

Календар

March 2024
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ukrainian for beginners

Діючий голова ОБСЄ вітає призначення Астрід Торс на посаду Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин

thДіючий голова ОБСЄ, Міністр закордонних справ України Леонід Кожара привітав призначення фінського політика Астрід Торс на посаду Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин.

А.Торс є членом Парламенту Фінляндії з 2004 року. Вона також обіймала посаду Міністра з питань міграції та європейських справ Фінляндії та була членом Європейського Парламенту. Її призначення на посаду Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин стало консенсусним рішенням усіх 57 держав-учасниць ОБСЄ.

Вітаючи призначення А.Торс, Л.Кожара підтвердив свою повну підтримку діяльності Верховного комісара у справах національних меншин. “Це унікальний інструмент запобігання конфліктів на найбільш ранній стадії, засіб захисту та просування різноманітності та інтеграції», заявив він.

Діючий голова ОБСЄ наголосив, що в основі превентивної дипломатичної діяльності Верховного комісара, спрямованої на збереження миру та стабільності у регіоні, знаходяться принципи незалежності, неупередженості та конфіденційності.

Трирічний термін перебування А.Торс на посаді розпочнеться 20 серпня ц.р., коли вона змінить нинішнього Верховного комісара К.Воллєбека, чий мандат завершується 19 серпня ц.р.

“У зв’язку з тим, що Верховний комісар Воллєбек за місяць залишає посаду, я хочу подякувати йому за ефективне виконання своїх обов’язків, спрямованих на раннє попередження та негайні дії у випадку виникнення напружених ситуацій, пов’язаних з національними меншинами», – заявив Л.Кожара. «Я очікую на співробітництво з майбутнім Верховним Комісаром Торс, яка має значний досвід у питаннях, пов’язаних з меншинами. Вона може розраховувати на мою постійну підтримку у своїй роботі».

З приводу свого призначення А.Торс зазначила: «Робота, спрямована на зменшення напружених ситуацій, пов’язаних з національними меншинами, залишається важливою. Одними з основних напрямів моєї майбутньої роботи будуть сприяння втіленню в життя принципів та рекомендацій Верховного комісара, участь у формуванні соціальної та освітньої політики. Я очікую на спільну роботу з цих питань з усіма державами-учасницями.”

Завданням Верховного комісара, визначеним у 1992 році, є виявлення та сприяння на ранньому етапі нейтралізації напруженості на етнічному ґрунті, яка може становити загрозу миру, стабільності та дружнім відносинам між державами-учасницями ОБСЄ. Відповідно до мандату, ця посада є «інструментом запобігання конфліктам на якомога ранньому етапі».

Scridb filter

1 comment to Діючий голова ОБСЄ вітає призначення Астрід Торс на посаду Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин

  • Aleks

    Медиа мониторинг
    по материалам печатных изданий, Интернет порталов и ТВ
    за 09-16.03.2015
    Парламентські слухання «Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні». Присутній на парламентських слуханнях віце-прем’єр-міністр, міністр культури В’ячеслав Кириленко запевнив, що формування сучасної дієвої етнонаціональної політики є одним із пріоритетів уряду. Однак учасники слухань наводили й інші факти. Скажімо, як розповів дослідник єврейської історії та культури Олександр Найман, Громадська рада Міністерства культури України звернулась до віце-прем’єра (лист від 12 січня 2015 року) з проханням допомогти в реалізації постанови Верховної Ради (№3560-VI від 5 липня 2011 року), згідно з якою заповіднику «Бабин Яр» має бути передана невеличка будівля колишнього єврейського цвинтаря за адресою: вул..Мельникова,44. Минуло понад два місяці — відповіді немає. Водночас О. Найман звернув увагу на те, що в Україні досі немає жодного ані посібника, ані підручника з історії культури національних меншин України.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>