Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Посольство України у Республіці Молдова прокоментувало заяви Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари

ukraine_0-tmb-270x180Деякі електронні ЗМІ Республіки Молдова, посилаючись на інтерв’ю Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари для румунського видання „Romania Libera” від 13 вересня ц.р., опублікували інформацію про те, що нібито «Україна бачить можливість втрати Молдовою своєї державності у випадку євроінтеграції».

У цьому зв’язку, Посольство України в Республіці Молдова заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

У рамках згаданого інтерв’ю для „Romania Libera” Міністр Леонід Кожара, відповідаючи на запитання про оцінку заяв Президента Румунії щодо об’єднання Румунії і Молдови, зазначив, що «визначення рівня двосторонніх відносин є суверенним правом Республіки Молдова і Румунії». Глава Української дипломатії також додав, що «у рамках реалізації Молдовою свого курсу євроінтеграції, відбудуться процеси поглиблення відносин Республіки Молдова, як з Румунією, так і з іншими країнами Європейського Союзу».

Таким чином, жодних заяв про можливу втрату Республікою Молдова суверенітету Міністр закордонних справ України не робив. У цьому контексті, важливо підкреслити, що Україна виступає за територіальну цілісність і зміцнення суверенітету Республіки Молдова, яка є важливим партнером України в процесі європейської інтеграції.

Вважаємо, що, такі повідомлення, не лише не сприяють об’єктивному інформуванню громадян Молдови, але й суперечать принципам роботи вільних і об’єктивних ЗМІ.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>