Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В області створені сприятливі умови для рівноправного розвитку представників усіх національностей, що живуть на Буковині

MПро заходи щодо зміцнення міжнаціональної злагоди, порозуміння та задоволення культурних проблем національних меншин в краї йшла мова сьогодні, 4 листопада, на селекторній прес-конференції начальника управління культури обласної державної адміністрації Івана Петрусяка.

За його словами, в області створені сприятливі умови для рівноправного розвитку та активної участі у соціально-економічному,духовно-культурному житті представників усіх національностей, які проживають на території Буковини.

«На теренах області проживають представники близько 80 національностей, найчисельнішими є українці, румуни, молдовани, росіяни, євреї, поляки та німці.В краї для відродження, збереження та розвитку національних традицій, мов та звичаїв успішно функціонують 22 національно-культурних товариства. З їхньої ініціативи разом з державними установами створюються музеї, організовуються виставки, проводяться національні свята, фестивалі, літературні вечори тощо», – зауважив Іван Петрусяк. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Він повідомив, що в області нараховується 459 аматорських колективів національних громад – 325 румунських, 112 молдавських, 17 польських, 2 єврейських, 3 російських. За високий професійний рівень та майстерність 23 аматорських колективи мають звання «народний», «зразковий».

«Для залучення молоді до народної культури в її багатонаціональному вимірі, вивчення історико – мистецьких традицій краю, пропагування Буковини в Європі і світі, в області щорічно проводиться Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі», в якому беруть участь кращі колективи національних громад краю», – додав Іван Петрусяк.

Фото з сайту: Буковинська правда

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>