Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

В Народному домі відбулась прес-конференція «Чи може громада впливати на формування бюджету нашого міста?»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27 листопада, в рамках проекту «Бюджет міста Чернівців – на контроль громади Чернівців!», в Товаристві «Український Народний Дім в Чернівцях» відбулася прес-конференція «Чи може громада впливати на формування бюджету нашого міста?». В заході взяли участь керівник проекту, голова Товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик, члени коаліції «За прозорий бюджет міста» (Т.Халавка, Є.Олійник, Я.Волощук, Я.Філяк, В.Васьківський), представники громадських організацій та ВУЗів міста: І.Гаврада, І.Мосін, П.Олексюк, А.Гев’юк, А.Круглянко, а також  журналісти місцевих ЗМІ.

Під час прес-конференції відбулось обговорення питань: залучення громадськості до формування бюджету, проведення перших бюджетних слухань у м.Чернівці, формування стратегії розвитку міста та врахування її у бюджетному процесі.

В.Старик, зупинившись на основних параметрах бюджетного процесу,  розповів про заходи, які планується провести в рамках проекту «Бюджет міста Чернівців – на контроль громади Чернівців!», а саме збори громадян в районах міста, круглий стіл та громадські слухання.

Т.Халавка зауважив, що бюджет міста можна використовувати як інструмент вирішення потреб його мешканців. Для цього він запропонував розробити нову стратегію розвитку міста з урахуванням думки громадських організацій та мешканців Чернівців. Стратегія, в свою чергу повинна, знайти відображення у довгострокових та короткострокових програмах та отримувати реальне бюджетне фінансування.

Я.Волощук висловив сподівання, що в результаті виконання проекту буде розроблено механізм залучення громадськості до прийняття управлінських рішень, а також сформується «молода команда небайдужих  до справ міста громадських діячів».

В обговоренні порушених питань взяли участь П.Олексюк та І.Гаврада, які відзначили, що громадськість повинна активніше долучитися до обговорення бюджетних питань.

Учасники прес-конференції взяли участь в анкетуванні, результати якого будуть використані при проведені наступних публічних заходів проекту.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Бюджет міста Чернівців – на контроль громади Чернівців!» за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>