Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Вистава Ботошанського театру ім. Міхая Емінеску «Царівна» за однойменною повістю Ольги Кобилянської на сцені Будинку культури міста Сірет повіту Сучава

IMGP2624-tmb-270x180В рамках ювілейних заходів з нагоди відзначення у ц.р. 150-річчя від Дня народження відомої української письменниці Ольги Кобилянської на сцені Будинку культури міста Сірет повіту Сучава було показано виставу румунською мовою театру ім. Міхая Емінеску з м. Ботошань «Царівна» за однойменною повістю української письменниці.

На виставі були присутні автор п’єси відомий український журналіст, письменник Василь Довгий (м.Чернівці) та перекладач тексту румунською мовою відомий український письменник з Румунії Іоан Кідещук, віце-консул Генерального консульства України в Сучаві Володимир Палесіка, голова Сучавської повітової філії Союзу українців Румунії Борис Петрашук, які у своїх виступах на завершення спектаклю відзначили важливість українсько-румунського культурного співробітництва та взаємного культурного пізнання двох європейських сусідніх народів для подальшого розвитку двостороннього українсько-румунського співробітництва.

Вистава була високо оцінена присутніми на ній понад 200 глядачами і неодноразово супроводжувалася їх оплесками на адресу авторів і акторів.

Акторам театру автором п’єси були подаровані видані чернівецьким видавництвом «Букрек» українською і румунською мовами книги з багато ілюстрованим текстом представленого твору.

Планується, що зазначена вистава буде представлена у ряді інших міст і сіл Румунії та у Чернівецькій області. Про це повідомляє сайт Генконсульства України в Сучаві.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>