Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Мустафа Джемілєв розповів Астрід Торс про новий референдум

200px-Kok_BayraqЛідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв озвучив можливу ініціативу проведення національного референдуму з питання самовизначення кримських татар. Про це він розповів у перебігу зустрічі з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс 24 березня в Києві, повідомили в прес-службі Меджлісу.

У перебігу тривалої бесіди Астрід Торс особливо цікавилася становищем кримськотатарського народу, що опинився разом з іншими громадянами України на окупованій території в Криму, можливими варіантами розвитку ситуації і позицією кримських татар в питаннях відновлення їх прав як корінного народу України.

Мустафа Джемілєв також інформував Верховного Комісара про факти порушення прав людини в Криму – вбивствах, викраденнях, погрозах та інформаційну блокаду, що посилюється, з боку російської та кримської влади.

Окремою темою розмови стало обговорення майбутньої порядку денного Курултаю кримськотатарського народу, в тому числі і можливого проведення національного референдуму з питання самовизначення кримських татар.

У зустрічі також взяв участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, глава Земляцтва кримських татар у Києві Аслан Омер Киримли.

Джерело: http://krymtatar.in.ua/mustafa-dzhemilyev-rozpoviv-astrid-tors-pro-novij-referendum/

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>