Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях громадськість обговорила виконання бюджету міста за 2013 рік (фоторепортаж)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA16 квітня у приміщенні Чернівецької міської ради відбулось громадське обговорення виконання бюджету за 2013 рік. Громадське обговорення виконання бюджету передбачено, як чинним законодавством, зокрема Бюджетним кодексом України, так і є доцільним у контексті забезпечення прозорості діяльності міської ради. В обговоренні взяли участь керівник фінансового управління Чернівецької міської ради Лівія Бамбуляк, голова Товариства Володимир Старик, експерт проекту Тарас Халавка, голови постійних комісій та депутати міської ради, представники районних у місті рад, громадськості.
Володимир Старик зауважив, що витрати бюджету в 2013 році становили 3,5 тисяч гривень у перерахунку на одного мешканця міста. При такому незначному обсязі бюджетного фінансування потреб городян тим більше зростає важливість контролю громадськості за ефективністю витрачання бюджетних коштів.
Лівія Бамбуляк зупинилась на основних показниках бюджету минулого року. Бюджет міста минулого року становив 908 мільйонів гривень. З них основні видатки становили на освіту 35,8%, на соціальний захист – 29,8%, охорону здоров’я – 17,8%, культуру – 3,9%.
Тарас Халавка розповів про доцільність створення окремої рубрики „Бюджет міста” на офіційному сайті міської ради. Він відзначив, що у місті назріла необхідність проведення адміністративної реформи, ствердивши: „Районні ради або мають бути наділені реальними повноваженнями, або мають перетворитись у філіали Центрів надання адміністративних послуг”.
Громадський активіст Ігор Гаврада зупинився на необхідності прозорості використання бюджетних коштів в освітніх закладах міста та коштів батьківських комітетів. Зокрема, він запропонував дані про надходження та видатки оприлюднювати на Інтернет сторінках шкіл міста.
Голова організації „Буковинська тайстра” Ярослав Волощук, запропонував мінімізувати видатки на органи місцевого самоврядування міста, в тому числі шляхом ліквідації районні у місті ради.
Представник громадської організації „На грані” Володимир Васьківський цікавився долею коштів, які були передані КП „Калинівський ринок” для потреб інших комунальних підприємств, зокрема КП „Чернівецький аеропорт”. На його думку доцільно проводити щорічний аудит всіх комунальних підприємств з метою визначити ефективності використання ними бюджетних коштів.
Громадський активіст Петро Олексюк запропонував „легалізувати” кошти батьківських комітетів шляхом створення відповідних громадських організацій.
Депутат міської ради Дмитро Сірман запропонував у зв’язку з складною соціально-економічною ситуацією у державі та місті зменшити видатки на утримання органів влади, зокрема на департаменти міської ради. Лівія Бамбуляк повідомила, що на травневій сесії заплановано внести зміни до бюджету міста стосовно його зменшення.
Присутні отримали спецвипуск газети „Толока”, а також звіт громадських експертів про виконання бюджету міста. Цей звіт було видано в рамках реалізації Товариством Український Народний Дім в Чернівцях проекту „Бюджет міста Чернівців – на контроль громади”, за підтримки ПРООН, МЗС Данії та ТЦК.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>