Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич провів робочу зустріч із представником Ради Європи Крістосом Джіакомопулосом

11128 серпня 2014 року Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич провів робочу зустріч із директором з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістосом Джіакомопулосом. Сторони обговорили низку аспектів української етнонаціональної політики, а також ситуацію із дотриманням в Україні прав національних меншин.

У ході зустрічі Олександр Сич ознайомив представника Ради Європи з останніми рішеннями Ради міжнаціональної злагоди при Кабінеті Міністрів України, до повноважень якої належить напрацювання концептуальних засад зваженої міжнаціональної політики в Україні. “Раду міжнаціональної злагоди ми створили, зокрема, як інструмент міжетнічного порозуміння, а також раннього виявлення і нейтралізації можливих міжнаціональних конфліктів”, – наголосив Олександр Сич.

Український урядовець запевнив у відсутності в Україні проблем із порушенням прав етнічних меншин, на відміну від ситуації на території тимчасово окупованого Кримського півострова, де кримських татар та українців піддають численним переслідуванням за етнічною та мовною ознаками. “Нині агресор, усупереч усім нормам міжнародного права, грубо порушує права українців та кримських татар у Криму. У такому ж становищі перебувають українці на сході нашої держави”, – підкреслив віце-прем’єр.

Своєю чергою, К.Джіакомопулос висловив готовність делегувати свого представника для участи в роботі Ради міжнаціональної злагоди, а також пообіцяв надавати всебічну підтримку розвиткові громадянського суспільства і забезпеченню гарантій захисту прав національних меншин в Україні.

За підсумками зустрічі сторони дійшли згоди щодо необхідности залучення европейського досвіду в рамках підготовки Програми соціогуманітарної реабілітації Донбасу, яку український уряд планує напрацювати спільно з громадським експертним середовищем.

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>