Languages

Календар

May 2024
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ukrainian for beginners

На Буковині відзначили 181-у річницю від дня народження Юрія Федьковича

ehuhgtd4_08 серпня відбулися урочистості з нагоди 181-ої річниці від дня народження визначного українського письменника, громадського діяча, який своєю плідною працею сприяв національному відродженню українців Буковини – Юрія Федьковича.

Вшанувати пам’ять буковинського Кобзаря до пам’ятника Юрію Федьковичу на вулиці Університетській прийшли представники крайової влади, громадські діячі, митці, науковці. Із урочистими промовами виступили заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Олександр Шкурідін, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Від імені голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука, я хотів би подякувати всім, хто прийшов віддати шану видатному буковинському соловію – Юрію Федьковичу, – наголосив Олександр Шкурідін. – Пам’ять про нього жива і понині. Так, в Чернівцях і Путилі споруджено пам’ятники Юрію Федьковичу, в багатьох містах і селах вулиці носять його ім’я, однин із найгарніших університетів України також названий в його честь. Не потрібно забувати, що Юрій Федькович був видатним громадським діячем, який сприяв національному відродженню українців на західній Україні, зокрема на Буковині». Також в цей день відбулася панахида та покладання квітів на могилу Юрія Федьковича. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

На відзначення 181-ої річниці від дня народження визначного українського письменника в обласному краєзнавчому музеї відбувся літературний вечір «Гостини у Ю. Федьковича».

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>