Languages

Календар

April 2024
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Ukrainian for beginners

Історико-туристичний потенціал Буковини вивчатиме новостворений центр

46 листопада в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулося відкриття Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму. Відкриття центру відбулось в рамках проекту HERITAGE – спільної операційної програми Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013, під егідою гасла «Спільні кордони. Спільні рішення». Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича у партнерстві з Сучавським університетом «Штефан чел Маре» реалізує проект «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE) MIS-ETC Code 829.
За словами розробників зазначегопроекту, першим результатом створення Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму є розробка єдиної бази туристичних об’єктів, в основі роботи – численні дослідницькі експедиції. Зокрема, за інформацією Жанни Бучко, доцента ЧНУ, розробники проекту працювали відразу в кількох командах і здійснили приблизно 200 експедицій, у результаті яких обстежили 960 об’єктів, проте до бази даних внесли лише 435 об’єктsd і позначили їх на карті, решту представити наразі немає можливості. Особливо складно було, як розповіла Жанна Іванівна, виявляти археологічні об’єкти туристичного маршруту.
Координатор проекту зі сторони університету Штефан чел Маре Штефан Пурич повідомив, що на даний час уже прокладено 8 міжнародних, 20 регіональних та по 2 (для Чернівців і Сучави) локальних туристичних маршрути, а це вже дуже важливий здобуток в цьому напрямку, хоча Центр тільки розпочав свою роботу.
Також практично готовий до друку журнал «Туристична Буковина», він буде виходити трьома мовами: українською, англійською та російською. Зазначимо, що підготовкою фахівців для роботи в даному Центрі займатиметься спеціальна лабораторія. В якості екскурсоводів себе зможуть спробувати і студенти, якщо вони цікавляться краєзнавством і готові досліджувати туристичний потенціал Буковини.
Джерело: http://www.chnu.cv.ua/index.php?page=ua/news&data[5012][id]=5136

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>