Languages

Календар

September 2024
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Ukrainian for beginners

У Чернівцях запалили свічки на ханукальній менорі

1449447109__dsc0046В день Свята Хануки, на Театральній площі міста, урочисто запалили свічки на спеціальній ханукальній Мінорі. Представники крайової влади та громадськості прийшли на свято, тим самим продемонструвавши, що буковинський край – осередок толерантності, де поважають традиції різних національностей.

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Руслан Сенчук виступив із вітальним словом, привітавши єврейську громаду з їх національним святом, і відзначив, що на Буковині завжди поєднувалися різні національні та релігійні течії, тому приємно, що в Чернівцях відродилась гарна традиція – запалювати свічки на ханукальній мінорі з нагоди такого значимого свята.

Гостей дійства розважав оркестр, який грав національні єврейські мотиви, також всіх охочих пригощали смаколиками, виготовленими в честь свята.

Довідково.

Ханука в перекладі означає освячення храму. Це свято встановлено на честь перемоги єврейських воїнів, здобутої в II столітті до нашої ери над окупантами-язичниками. Ханука – святкується з 25 числа місяця кіслев по 2 число місяця тевета за єврейським календарем. Увечері напередодні Хануки в перший раз за рік запалюють ханукальну мінору. У перший святковий вечір запалюють одну свічку, у другий – дві і так далі, так що у восьмій вечора запалюють вісім свічок.

Джерело: http://bukoda.gov.ua/news/na-teatralni-ploshchi-mista-zapalili-svichki-na-khanukalnii-minori

Scridb filter

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>